Om mig

S*Scripsis

Norwegian forest cat - Norsk Skogkatt

Om mig

Jag som är huvudinnehavare av stamnamnet S*Scripsis heter Anna Lydig och bor tillsammans med min familj på en gård utanför Umeå, i Hörnefors. Min familj består av mig, min man och våra 3 barn, 2 katter och 2 hästar. 


Stamnamnet S*Scripsis är registrerat sedan 2006 och namnet härrör från min första raskatt "Semla" S*Always Quod Scripsi Scripsi, h24, Brittiskt korthår. På den tiden födde jag inte upp Norsk Skogkatt, utan Brittiska korthår i liten skala. Uppfödningen med Brittiska korthår slutade lite tvärt och vi valde att helt byta ras till Devon Rex. Det blev dock inga kullar med Devon Rex så när vår "Ullis" kom in i bilden sattes planerna för att starta upp uppfödningen igen.


S*Scripsis första kull med Norska Skogkatter föddes 2019-04 (se C-kullen). 


"Norsk Skogkatt" har alltid legat min varmt om hjärtat sedan några bekanta födde upp rasen när jag var yngre så när jag för några år sedan fick träffa Gunillas fina "Pippi" och hennes 1a kull blev jag såld. Då fanns det ingen hona kvar som jag föll för så när Pippi fick sin andra kull och jag såg ulltrollet "Ullis" SE*Björnönstasseri Bellona, g22, var jag såld. Så i början av februari 2018 flyttade Ullis hem till oss.


Min ambition är att föda upp sunda, rastypiska och framförallt trevliga Norska skogkatter som kan förgylla vardagen för andra familjer.


Välkomna!

Ullis SE*Björnönstasseri Bellona och jag på uställning sommaren 2018.

När en katt ligger och sover i ett rum finns det inte mycket mer för en inredare att göra därErnst

Kontaktuppgifter


Adress:

Övre Bruket, Hörnefors


Email:

email:anna@scripsis.se


Phone:

(+46) 070-9314957


Sociala medier

 

Facebook

Instagram

S*Scripsis

Anna Lydig


Medlem i Björkstakatten och Skogkattslingan.


.


Copyright © All Rights Reserved